Prednisolontabletten: voor- en nadelen.

Dit farmacologisch middel heeft vele geneeskrachtige eigenschappen. Het lijkt: een wondermiddel! Maar het was er niet. Niet welk ander geneesmiddel doet zoveel ophef ontstaan over de haalbaarheid van de toepassing ervan, gezien de bijwerkingen die prednisolontabletten kunnen veroorzaken. Maar eerst het een en ander. Ten eerste, bepalen wat de prednisolon. Het geneesmiddel is verkrijgbaar in een verscheidenheid van vormen, de meest voorkomende en handigste van hen – de tablet. Ze bestaan uit een droge hydrocortison. Als corticosteroïde drug tabletten hebben een zwakke en een sterke anti-inflammatoire anti-allergische werking.

Waar kan ik Prednison zonder recept kopen?

De therapeutische werking

In het preparaat worden zijn immunomodulerende eigenschappen gewaardeerd. Daarom Prednisolon tabletten gebruikt bij de behandeling van verschillende ziekten als een doeltreffend middel om snel te elimineren de meest angstaanjagende symptomen, zoals verstikkende zwelling. Wij beschouwen het mogelijk meer in detail.

Dus Prednisolon:

 • Het remt de activering van IL-1 en IL-2 cytokinegroepen, destructieve immuunactiviteit, de productie van immuunlichamen.
 • Lokaliseert ontstekingen en de productie van histamine.
 • Vermindert de productie van allergische mediatoren, waardoor allergieën worden verminderd.
 • Het verwijdert uit de staat van shock.
 • Het reinigt het lichaam van gifstoffen.
 • Vermindert de afgifte van hormonen.
 • Normaliseert de werking van het CZS.
 • Bevordert de aanmaak van rode bloedcellen.
 • Vermindert de overmatige productie van eosinofielen en lymfocyten.
 • Zorgt ervoor dat eosinofielen niet bijdragen tot de ontwikkeling van ontstekingsprocessen, zodat deze worden geneutraliseerd.
 • Vermindert het percentage eiwitten in het bloed.
 • Activeert de vorming van albumine.
 • Reguleert het vetmetabolisme, waardoor de vorming van vetzuren toeneemt.
 • Bevordert de afzetting van vet op het lichaam in de vorm van “appel”, die gemakkelijker te corrigeren is.
 • Regelt de hoeveelheid cholesterol die het lichaam nuttig produceert.
 • Betrokken bij de stofwisseling van suikers en mineralen in het lichaam.
 • Leidt tot verhoogde druk en brengt daardoor de shocktoestand teweeg.
 • Het helpt het lichaam te ontdoen van giftige afvalstoffen.
 • Mogelijkheden Prednisolon is echt indrukwekkend!

De regels van de interactie

Maar, ondanks alle doeltreffendheid van het geneesmiddel, kan het bij onoordeelkundig gebruik uiterst gevaarlijk zijn. Dergelijke eigenschappen van farmaceutische middelen vereisen dat patiënten het alleen onder strikt toezicht van de behandelend arts gebruiken. Alleen een specialist kan de formule van zijn opname voorschrijven en bepalen welke geneesmiddelen kunnen worden gecombineerd prednisolon tabletten. Immers, de meeste onschadelijke, maar ondoordachte combinatie met andere geneesmiddelen, kan leiden tot ernstige gevolgen en zelfs de dood, zo lijkt het, is het niet kritisch ziek.

Hier zijn enkele soortgelijke gevallen:

 • Hartglycosiden vormen in combinatie met prednison een explosief mengsel dat aanzienlijke verstoringen van het werk van het hart kan veroorzaken. Inname van het geneesmiddel samen met barbituraten, kalmeringsmiddelen of door middel van convulsies onderschat het effect van laatstgenoemd middel aanzienlijk.
 • De combinatie van macrocyclische polyeenantischimmelantibiotica met het bovengenoemde tablet leidt tot vervorming van het hartspierstelsel, vermindering van de hoeveelheid kalium in het bloed en veroorzaken de bloedsomloop. De combinatie met veel verkoudheidsmedicijnen die paracetamol bevatten, is in het algemeen gecontra-indiceerd voor de inname van prednison, of leidt tot oedeem, verhoging van de natriumconcentratie in het bloed, osteoporose en zelfs structurele en functionele stoornissen van de lever. De combinatie met dezelfde aspirine kan bloedingen veroorzaken.
 • Diuretica in combinatie met het geneesmiddel leiden tot overmatige uitscheiding van zouten. Een gezamenlijke kuur van prednisolon met anabolen lokt waterretentie uit, wat tot oedeem en huidontsteking leidt. Voor het geval u een combinatie van geneesmiddelen tegen tuberculose prednisolon nodig heeft, zijn er speciale geneesmiddelen die geen resistentie veroorzaken. Dus – geen zelf, alleen strikte naleving van de instructies van de arts, die rekening zal houden met al deze nuances.

Gebruiksaanwijzing

Een belangrijke rol bij de behandeling speelt de therapietrouw en de hoeveelheid van het geneesmiddel. De dosering van prednisolontabletten wordt bepaald door parameters van de patiënt (gewicht, leeftijd), het optreden van de ziekte en de algemene toestand van het organisme. Op basis van de cyclus afgifte corticosteroïden, prednisolon moet actief zijn gedurende de dag – 6.00 – 20.00. Als de ziekte begint te vorderen, kunnen 6 tabletten per dag worden ingenomen. Daarna wordt het tempo geleidelijk opgevoerd tot 2 stuks per dag. Bij gecompliceerde terrein nier kanalen en ontstoken gewrichten noodzakelijke dosis prednisolon verhoogt.

Tegen het einde van de behandeling met de dosering wordt ook geleidelijk verminderd. Maar van de plotselinge stopzetting van het nemen van deze pillen kan niet alleen verergering van de ziekte, maar ook de bijnieren stoppen met werken. De aanwezigheid van psychische stoornissen in een patiënt gedwongen om aanzienlijke doses van prednisolon therapie door te brengen onder nauw toezicht van gezondheidswerkers. Kinderen worden meestal voorschrijven niet meer dan 1 milligram betekent 1 kg lichaamsgewicht, de dagelijkse snelheid van de verstrekking van 5 doses. Gebruik van de drug voor het doel van terugtrekking van de patiënt uit shock tot 90 milligram per keer. In de herstelfase worden alle vormen vervangen door een tabletvorm. Bij geringe werking van het geneesmiddel kan de dosis worden verhoogd, maar alleen onder medisch toezicht.

De behandeling met dit farmacologische middel moet gepaard gaan met toezicht door een oogarts, controle van de druk en van het vocht- en elektrolytengehalte. Periodiek moet de bloedsuiker worden gecontroleerd. In het algemeen worden diabetici prednisolontabletten voorgeschreven als laatste redmiddel, en dat – onder strikt medisch toezicht.

Om de intensiteit van de bijwerkingen bij de behandeling te verminderen, worden producten toegediend die mannelijke hormonen bevatten. Om problemen met het hart te voorkomen, wordt het geneesmiddel vergezeld van het gebruik van kalium farmaceutische en voedsel met dit sporenelement. Van het gebruik van het geneesmiddel met de antistollingswerking van de laatste wordt geactiveerd. Het belangrijkste is dat de dosering, het behandelingsproces en het einde van een kuur van tabletten toelating wordt uitgevoerd volgens een formule opgesteld door deskundigen voor een bepaalde patiënt. Natuurlijk, zonder dit geneesmiddel kan niet, maar het is ten strengste verboden om zelfstandig prednisolon tabletten in te nemen. Ook na de afspraak met de arts moet u de gebruiksaanwijzing zorgvuldig lezen om een trieste afloop te voorkomen.

Hoe helpt prednisolon bij coronavirus COVID-19?

Prednisolon is een populair hormonaal geneesmiddel dat vaak wordt gebruikt als ontstekingsremmer bij de behandeling van diverse infecties. Vandaag de dag laat dit middel goede resultaten zien in de strijd tegen de complicaties van coronavirusinfectie. Het wordt voorgeschreven aan patiënten met een aanleg voor krachtige immuunreacties, zoals cytokinestormen. Laten we eens nagaan waarom Prednisolon wordt voorgeschreven bij coronavirus en of het helpt of niet.

Waarom Prednisolon nemen bij coronavirus COVID-19?

Bij veel patiënten begint COVID-19 met ademhalingssymptomen: hoest, zwakte, koorts. Als het immuunsysteem niet opgewassen is tegen de virusaanval, ontwikkelt zich een ontstekingsproces met schade aan de longblaasjes – longontsteking. De infectie kan ook leiden tot schade aan andere anatomische gebieden, verergering van chronische ziekten.

Normaal gesproken is de ontsteking die door COVID-19 wordt veroorzaakt, gericht op de bescherming van inwendige organen. Maar er zijn patiënten bij wie het ontstekingsproces kritische waarden bereikt – een pathologische immuunrespons begint. Die begint alles op een rij te vernietigen – zowel geïnfecteerde weefsels als gezonde. Het gevolg is een grootschalige beschadiging van de longen met levensgevaar.

De werking van “Prednisolon” ter bestrijding van het coronavirus (de complicaties ervan):

 • Het geneesmiddel verlicht ontstekingen;
 • Het geneesmiddel heft allergische reacties op;
 • Prednisolon vermindert de activiteit van het immuunsysteem;
 • Prednisolon werkt in op de receptorstructuren van het cytoplasma en vormt speciale complexen voor de vorming van eiwitten.

“Prednisolon” voor coronavirus bij de mens wordt voorgeschreven in geval van ernstige auto-immuunreacties. Inname van dit geneesmiddel kan de ontsteking effectief onderdrukken en de toestand van de patiënt verbeteren.

“Prednisolon” is geen verplicht geneesmiddel – de arts kan naar eigen goeddunken glucocorticosteroïden(GCS) en immunosuppressiva kiezen voor patiënten met het coronavirus.

Hoe helpt Prednisolon bij coronavirus?

Bij coronavirus kan de arts zowel een tabletpreparaat als een injectie voorschrijven. In elk geval is strenge specialistische controle vereist. Indien de patiënt in het ziekenhuis wordt opgenomen, wordt de voorkeur gegeven aan injecties als een meer doeltreffende vorm van het middel.

Hoe beïnvloedt Prednisolon het lichaam:

 • Prednisolon verlaagt het gehalte aan globulinen in het bloed en aan albumine in de weefsels door in te werken op het metabolisme van eiwitten;
 • Het geneesmiddel beïnvloedt het vetmetabolisme – verhoogt de productie van triglyceriden en vetzuren;
 • Tabletten beïnvloeden het metabolisme van suikers – bevordert de absorptie van koolhydraten en activeert de synthese van glucose in de lever;
 • Prednisolon verandert de water-mineralenbalans – vermindert de afgifte van natrium in de urine en verhoogt de afgifte van kalium, vermindert de botdichtheid.

Waarom worden tabletten / intraveneus “Prednisolon” voorgeschreven bij coronavirus:

 • Verlichting van ontsteking als gevolg van infectie door vermindering van de doorlaatbaarheid van de haarvaten.
 • Stabiliseren de membraanstructuren van cellen en verhogen hun weerstand tegen externe negatieve factoren.
 • Onderdrukt de vorming van cytokinen – de veroorzakers van de auto-immuunstorm – en vermindert de productie van immunoglobulinen.
 • De vrijgave van histamines verminderen en de vorming en productie van allergische factoren verminderen.

Zo werkt “Prednisolon” met COVID-19 tegelijkertijd als een antihistaminicum, ontstekingsremmer en immunosuppressivum, waardoor het risico van auto-immuunreacties wordt verminderd.

Alvorens “Prednisolon” aan een patiënt met COVID-19 voor te schrijven, is het noodzakelijk het risico op immuunpathologieën door middel van diagnostische tests te bevestigen.

Samenstelling en dosering van het geneesmiddel.

Het werkzame bestanddeel is prednisolon in de vorm van natriumfosfaat (prednisolon).

Vrijgavevorm en samenstelling van “Prednisolon”:

 • Ampullen. Naast de werkzame stof 30 mg/ml of 15 mg/ml bevatten zij hulpstoffen – E223, nicotinamide, dinatriumedetaat, natriumhydroxide, gedestilleerd water.
 • Tabletten. Verkrijgbaar in 1 en 5 mg prednisolon met toevoeging van colloïdaal siliciumdioxide, magnesiumstearaat, stearinezuur, zetmeel, talk, lactosemonohydraat.
 • Dosering en duur van de opname worden individueel door de arts vastgesteld, rekening houdend met de indicaties en de ernst van de ziekte. De dosis moet geleidelijk worden verlaagd. Abrupte stopzetting is gecontra-indiceerd.

Gebruiksaanwijzing – tabletten, injecties.

Een oplossing van “Prednisolon” wordt intramusculair en intraveneus toegediend. Minder vaak, intra-articulair. Bij de keuze van de wijze van toediening en de dosis houdt de arts rekening met de toestand van de patiënt en de plaats van de laesie. In het geval van coronavirus wordt de voorkeur gegeven aan intraveneuze toediening.

Als zich een levensbedreigende aandoening voordoet, kan de patiënt ultrahoge doses worden voorgeschreven. Volgens de instructies is het dan raadzaam 1-2 g van de werkzame stof in te brengen in de vorm van druppels. De procedure duurt 30-60 minuten.

Na de injecties gaat de patiënt over op tabletten. De aanbevolen dosis is 20-30 mg per dag. Bij onderhoudstherapie – 5-10 mg per dag. Voor kinderen is de startdosering 1-2 mg per 1 kg per dag.

“Prednisolon” is slechts een van de mogelijke geneesmiddelen die worden gebruikt bij de behandeling van coronavirusinfectie, die tot complicaties heeft geleid. Dit geneesmiddel heeft veel contra-indicaties en bijwerkingen, zodat het gebruik ervan gerechtvaardigd moet zijn en moet worden uitgevoerd onder strikt toezicht van een arts.